Carter a câștigat Openul Galez

Englezul Ali Carter a revenit senzațional în finala Openului Galez la snooker, reușind să câștige, ieri, primul său titlu dintr-un turneu de puncte.

Carter, finalist al ediției 2008 a Campionatului Mondial, era condus cu 5-3 de către nord-irlandezul Joe Swail, la capătul primei sesiuni. Numai că au urmat șase jocuri la rând câștigate de englez în sesiunea de seară.

În semifinale, Carter trecuse de Anthony Hamilton, la capătul unui meci spectaculos, încheiat abia după un joc decisiv.

„Sunt foarte mulțumit că am reușit să câștig un turneu. Se spune că, după ce îl câștigi pe primul, vor veni mai multe. Sper să fie așa”, a spus Carter, în discursul de primire a trofeului.

Învingătorul a reușit două break-uri de peste 100 de puncte în finală (116 și 109). Carter a primit un premiu de aproximativ 40.000 de euro.

INFO

Openul Galez are loc an de an, începând din 1980. La început, era o competiție rezervată exclusiv jucătorilor galezi, dar a devenit în scurt timp un turneu internațional. În 1992, Open-ul era deja o competiție de puncte.

Interesant este că, din 1992, doar un galez a reușit să cucerească trofeul. Ce-i drept, a făcut-o de două ori. Mark Williams a câștigat titlurile din 1996 și 1999. Cele mai multe trofee au fost câștigate însă de scoțianul Stephen Hendry, învingător în 1992, 1997 și 1003. Singurul învingător din afara arhipelagului britanic este australianul Neil Robertson, căștigător în 2007.

Reclame

Un comentariu

 1. septembrie 25, 2010 la 7:40 am

  Buna iubitori ai snooker-ului.
  Dupa cum deja ati vazut,turneul „master Glasgow ” a ajuns in sferturi,meciuri pe care le asteptam cu nerabdare astazi 25 sept. de la orele 15.
  Cele 4 semifinale sunt; Ding vs Williams,Peter Ebdon vs Martin Gould,Maguire vs O’Sullivan ,Ricky Walden Neil Robertson.
  Ne putem hazarda facand cateva pronosticuri(cei care au bani de pariat o si pot face),
  Referittor la Ding vs Williams,ultima oara acesta din urma a castigat deci,,ar pute sa o faca din nou.desi Ding a aratat ca aste in forma,pierzand doar un frame pana acum in acest turneu si…
  Peter vs Gould.La forma pe care a aratat-o goul\d.parerea mea este ca il va spulbera pe ebdon,dar..sa nu uitan ca acesta (Ebdon) are un palmarea la care Gouln nu spera nici in visele sale cele mai bune,Gould in 11 ani de profesionism reusind sa se califice ce cateva ori in optimi iar la acest turneu….a avut cea mai buna performanta a sa. Nu acelesi lucru se poate sp[une despre ebdon,care a fost cammpion mondial in anul 2002 si mai are 8 turnee castigate.
  dar ,sa nu uitam de faptul ca ebdon a facut un meci foarte slab in compania chinezului Liu castigatorului unui „wild card’ ,iar Martin gould a aratat o forma de invidiat spulberandu-l pe Lee in cel mai scurt meci al turneului.
  Sullivan isi va face din nou numarul deci..nu avem ce comenta aici impotriva „Rachetei”
  Neil.va demonstra ca nu degeaba este campionul actula si…..mai greu sunt pronosticurile pt semi-finale!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: