Campionatul mondial de snooker 2010

Campionatul mondial de snooker 2010 a ajuns la faza semifinalelor, în care se întâlnescu Neil Robertson cu Ali Carter şi Mark Selby cu Graeme Dott.

Vezi rezultatele din turul 2.

Vezi tabloul turului 3 (sferturi de finala)

Vezi meciurile din semifinale.

Finala

Al doilea favorit – după Higgins -, Ronnie O’Sullivan, l-a invins pe talentatul chinez Liang Wenbo, scor 10-7,  si va juca in turul doi al campionatului mondial de snooker 2010 cu Mark Williams.

Campionatul mondial de snooker 2010 – Recorduri şi premiere

Englezul Steve Davis (53 de ani) este la a 30-a ediţie de campionat mondial, competiţie de snooker la care a debutat în 1979;

Debutanţii din 2010 sunt englezul Tom Ford şi chinezul Zhang Anda;

Campionul mondial la snooker în 1997, irlandezul Ken Doherty, a revenit la Sheffield, după ce anul trecut nu a reuşit calificarea pe tabloul principal. Totuşi, campionatul mondial de snooker 2010 nu a fost unul cu noroc pentru irlandez, deoarece acesta a pierdut deja în faţa lui Mark Selby;

Campionatul mondial de snooker 2010 – Tablou de concurs

John Higgins – Barry Hawkings (meci terminat, scor 10-6) – Pe scurt: început bun de ediţie 2010 pentru actualul campion mondial, în faţa unui jucător slab clasat, dar incomod.

Mark King – Steve Davis (9-10)

Neil Robertson – Fergal O’Brien (10-5)

Marco Fu – Martin Gould (9-10) – Pe scurt: Fu a avut 5-2 şi 8-6, dar Gould a revenit de fiecare dată. În decisiv, britanicul a reuşit să rămână calm şi chiar a realizat un break de 90 de puncte.

Ali Carter – Jamie Cope (10-4) – Pe scurt:  Snooker impresionant din partea lui Carter, în faţa unui adversar pe care l-au trădat loviturile de distanţă.

Joe Perry – Michael Holt (10-4)

Ding Junhui – Stuart Pettman (10-1) – Pe scurt: cea mai categorica victorie a primului tur de la Campionatul mondial de snooker 2010 îi aparţine lui Ding Junhui. Chinezul i-a lăsat puţine şanse lui Pettman, care le-a jucat insa foarte slab.

Shaun Murphy – Gerard Greene (10-7). Murphy a condus cu 8-1, dar Greene a echilibrat jocul, ajungând chiar la 9-7. În turul următor Murphy joacă împotriva chinezului Ding.

Stephen Maguire – Stephen Lee (10-4)

Peter Ebdon – Graeme Dott (5-10) – Pe scurt: campion mondial în 2006, Dott a pierdut în ultimii ani contactul cu elita snookerului. Însă, în 2010, pare că şi-a regăsit forma pentru a încerca o nouă calificare în fazele superioare.  În turul următor, Dott l-ar putea întâlni pe Stephen Maguire.

Mark Allen – Tom Ford (10-4)

Ryan Day – Mark Davis (8-10)

Mark Selby – Ken Doherty (10-4) – Pe scurt: Campion mondial în 97, Kendo s-a calificat la Campionatul Mondial 2010 după un tur preliminar. Selby, unul dintre mari favoriţi în 2010, l-a învins însă clar.

Stephen Hendry – Zhang Anda (10-9) – Pe scurt: jucătorul de snooker chinez l-a condus cu 9-7 pe multiplul campion mondial, dar nu şi-a putut păstra calmul, deşi a avut numeroase şanse de a câştiga în cele trei jocuri ce au urmat. În turul doi, Hendry joacă cu Selby.

Mark Williams – Marcus Campbell (10-5) – Pe scurt: meci foarte lung, deşi s-au jucat relativ puţine jocuri. Campbell a jucat extrem de lent, dar a ratat numeroase şanse ivite de-a lungul meciului. O lovitură de neînţeles a fost cea la bila neagră din jocul 13, la scorul de 7-5. Campbell a încercat să introducă bila cu manta, dar a lăsat neagra pe marginea buzunarului, iar Williams s-a desprins la 8-5.

Ronnie O’Sullivan – Liang Wenbo (10-7)

Scorurile finale vor apărea după încheierea partidelor

Campionatul mondial de snooker 2010 – curiozităţi

Denis Taylor şi Steve Davis vor juca un meci în cinstea memorabilei finale din 1985, câştigată de primul în mod dramatic. Meciul a avut nevoie de joc decisiv, iar, în acest moment al jocului, câştigătorul s-a decis la bila neagră. Momente de la Campionatul mondial de snooker 1985, finala, aveţi aici;

Caştigătorul din 2010 va primi 250.000 de lire sterline;

Reclame

2 comentarii

  1. aprilie 23, 2010 la 10:00 am

    […] Vezi şi: Campionatul mondial de snooker 2010 – curiozitati si meciurile din primul tur […]

  2. Brady said,

    aprilie 26, 2010 la 1:11 pm

    Ronnie a jucat in primul tur cu LIANG Wenbo nu cu ‘Zhang’ Wenbo ;))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: